PC #7, novembar 1995

Ako je u centru naše pažnje proteklih meseci bilo ono što se u svetu događalo posle 24. avgusta, ovoga puta ću početi od stvari koje se dešavaju u našoj sredini. Jesenji meseci donose nekoliko veoma interesantnih manifestacija koje pokazuju živost našeg tržišta: Sajam u Novom Sadu, Infofest u Budvi, Microsys u Interkontinentalu, Sajam knjiga, SinFON na Zlatiboru... Iako bi se na osnovu toga moglo reći da nam slede bolji dani, obeshrabruje što se većina prodavaca žali na slab promet - sve deluje normalno, ali retko ko ima para za kupovinu računara...

Jedna lasta, kažu, ne čini proleće ali nam poslednji dani ipak donose nagoveštaje da zima dolazi samo u kalendarskom smislu - predstavnici stranih firmi su, za sada diskretno, počeli da skupljaju vizit karte. Za naše poslovne ljude ovo je izuzetna prilika za zauzimanje dobrih startnih pozicija za vreme koje dolazi, a za korisnike računara nada da će im sledećih meseci iz bogate svetske računarske korpe stizati sve ukusniji zalogaji.
I naša ovomesečna korpa, koju je za naslovnu stranu nacrtao Voja Antonić, sadrži nekoliko poslastica: na stranicama "PC"-ja čitaćete o Silicon Graphics računarima, najnovijim VGA karticama, kolor štampačima, Visual Basic-u, Microsoft Plus-u, novim Norton-ovim alatima, pa čak i o "zdravoj hrani" koja još nije zaražena "Windows virusom", kao što je Clipper 5.3. Pažnju smo posvetili i detaljnijim analizama nekih proizvoda koje smo već predstavljali: prvi nezavisni testovi otkrili su i drugu stranu procesora P6, a i sam Windows 95 polako stiče status zrelog proizvoda koji ne treba samo predstavljati, već i kritički analizirati. Neka od skrivenih svojstava novog Windows-a će vam svakako otkriti naš specijalni dodatak, a za dobru zabavu predlažem multimedijalni safari kroz životinjski svet na CD-ROM-ovima. Zoološki vrtovi i botaničke bašte virtuelne realnosti ne zatvaraju se u oktobru, pa ćemo i sledeće mesece provesti u njihovom istraživanju. Vidimo se u decembru!