PC #2, maj 1995

Tek kada sam počeo da plaćam alimentaciju saznao sam koliko je mesec kratak, reče Vudi Alen u nekom filmu. Tako je rekao samo zato što nikada nije uređivao neki časopis - čini mi se da je prošao samo sekund, a već je vreme za drugi broj "PC"-ja.

Taj sekund (ili mesec) zvani april protekao je u kontaktima sa čitaocima, saradnicima i poslovnim partnerima koji su se o "PC"-ju uglavnom izražavali u superlativima: na sve strane se govorilo o časopisu atraktivnog sadržaja, savremenog dizajna, svetskog izgleda... Podrška se materijalizovala kroz veoma dobru prodaju, (ne)očekivano veliki broj pretplatnika i veliko interesovanje za oglašavanje u drugom broju. Svojevrsna "tačka na i" podršci koja stiže sa svih strana je Mišljenje Ministarstva za nauku i tehnologiju Republike Srbije, kojim je časopis "PC", kao publikacija od posebnog interesa za nauku, potpuno oslobođen poreza na promet. Ovo je dobra prilika da se zahvalimo Ministarstvu, kako u naše ime tako i u ime čitalaca, kojima će ova dodatna margina u finansijskim kalkulacijama omogućiti da za isti novac dobiju još atraktivniji časopis.
U lovorikama ćemo uživati, ali na njima svakako nećemo spavati - nadam se da će drugi broj, koji je pred vama, ostaviti još bolji utisak! Imalo je o čemu da se piše: najveći domaći skup informatičara, glamurozni sajam multimedije u Las Vegasu, novi Intelov mikroprocesor P6, vrhunske grafičke kartice, poslednja beta verzija Windows 95, AutoCAD 13.0, Excel, Grolier enciklopedija... Činjenica da smo, zahvaljujući rastu tiraža i oslobođenju od poreza, u istu cenu uspeli da uklopimo 16 strana više omogućila nam je da posvetimo mnogo više prostora programerima, kako onima koji su prešli na grafička okruženja, tako i onima koji još žive od DOS-a.
Jedna od hit-tema ovog broja je specijalni dodatak koji će vam pomoći da nabavite svoj sledeći računar. Izaberite komponente ili kompletnu konfiguraciju, prelistajte sajamski dodatak da vidite gde ćete je najpovoljnije kupiti, posetite naše poslovne partnere na majskom Sajmu tehnike i... eto vašeg novog PC-ja. Na nama je da vam pomognemo da ga što bolje iskoristite - sledeći broj "PC"-ja posvećujemo primenama računara. Vidimo se u junu!