183. [26. februar 2006] Aktivacija Acrobat-a

Mehanizam aktivacije Adobe Acrobat-a 7/CS2 nije najbolje usklađen sa stripe konfiguracijama diskova i notebook računarima koji se povremeno priključuju u docking stanice. Iako je Acrobat legalno instaliran i aktiviran, može se pojaviti poruka Your computer's configuration appears to have changed since the time this product was activated. To continue using this product, please click OK to activate it again for your new system configuration". Čak i ako ponovite aktivaciju, ista poruka se nešto kasnije ponovo javlja, pa ćete brzo potrošiti kvotu aktivacija koju obezbeđuje vaša licenca.

Ako dođete u ovu neprijatnu situaciju, pozovite službu podrške i kažite da vam je potreban Adobe License Management 2.70 Patch. Pošto provere podatke, iz službe podrške će vam poslati detalje potrebne za download ovoga alata, koji iz nepoznatog razloga nije jasnije istaknut na njihovom FTP serveru. Ako imate problema sa pribavljanjem arhive, pišite pa ću probati da pomognem.

Instalacija patch-a i još jedna aktivacija rešiće problem, ali samo ako precizno sledite uputstvo dato u arhivi - ako poželite da "uštedite" neko od resetovanja računara, "lek" neće delovati.