113. [04. februar 2001] Priključite vCard

Razmena posetnica spada u uobičajeni protokol poslovnih sastanaka, pa nema nikakvog razloga da se ova praksa ne proširi i na elektronsku poslovnu korespondenciju. Kada je Outlook u pitanju, elektronske posetnice se zovu vCard. Ako šaljete poštu sa priključenim vCard-om, primaoci imaju mogućnost da vas automatski uvrste u svoj adresar.

Da biste iskoristili ovu mogućnost, potrebno je da najpre unesete podatke o sebi u adresar. Zatim, dok ste u Inbox-u, odaberite Tools / Options i uđite u Mail Format sekciju. Kliknite na ikonu Signature Picker, a zatim odaberite New. Unesite naziv vašeg potisa (nešto tipa "posao" ili "lični kontakti") i odaberite Start With a Blank Signature. Umesto unošenja generalija, opredelite se za opciju New vCard From Contact. Odaberite svoje ime iz liste kontakata i ubacite ga sa Add. Kliknite na Finish, a zatim potvrdite sa OK. Ubuduće će sva vaša odlazeća pošta imati prikačenu vCard posetnicu.

Kako da vCard podatke koje ste dobili od poslovnih partnera unesete u svoj adresar? Kada dobijete elektronsku poštu sa vCard posetnicom, ona će biti predstavljena kao attachment. Kada dotični otvorite, dobićete podatke o pošiljaoci u istom formatu u kakvom se nalaze ostali podaci u vašem adresaru. Dovoljno je da kliknete na Save And Close kako bi ovi podaci bili automatski snimljeni u vašoj Contacts listi.